Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان مستقل تنظیم مقررات ارتباطات سمعی و بصری دیجیتال فرانسه (Arcom) اعلام کرد: شبکه‌های تلویزیونی این کشور قادر به نمایندگی جامعه فرانسوی نیستند و سفیدپوستان و قشر مرفه بسیار بیش از مهاجران و دسته‌های اجتماعی با رفاه کم، در این شبکه‌ها ظاهر می‌شوند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روزنامه لوموند، کارول بییَنئِمه بِس (Carole Bienaimé Besse) عضو ارکوم روز سه‌شنبه با اعلام این موضوع، اظهار داشت: جمهوری یک امر واحد و غیرقابل تقسیم است و باید تجلی آن در صفحه نمایش نیز اینچنین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: اما این امر ضروری در تلویزیون فرانسه یک امر بی‌ارزش و واهی تلقی می‌شود.

این عضو ارکوم ادامه داد: در مدت زمان کمی بیش از یک دهه، تلویزیون فرانسه پیشرفت اندکی داشته است و هنوز هم ترجیح می‌دهد سفیدپوستان متعلق به دسته‌های اجتماعی ثروتمند و زندگی در شهرهای بزرگ را به جای افرادی با پس‌زمینه‌های مهاجرت، روستاییان و یا طبقات اجتماعی پایین‌تر را روی آنتن به تصویر بکشد.

به گفته بییَنئِمه بِس، حال می‌بینیم که بازنمایی جامعه فرانسه برای ناشران بسیار دشوار است.

بر اساس گزارش سالانه سازمان مستقل تنظیم مقررات ارتباطات سمعی و بصری دیجیتال فرانسه، این نتیجه‌گیری از بررسی یکهزار و ۸۰۰ ساعت برنامه تلویزونی از همه ژانرها که در ۱۹ کانال تلویزیونی دیجیتال فرانسه در سال ۲۰۲۱ پخش شده، به دست آمده است.

بر اساس نتایج این تحقیق، در سال ۲۰۲۱ وضعیت برای افرادی که به عنوان غیرسفیدپوست شناخته می‌شوند، بدتر شده و نرخ نمایندگی این قشر در برنامه‌های تلویزیونی در یک سال از ۱۶ درصد به ۱۴ درصد کاهش یافته است.

این گزارش اضافه می‌کند که این رقم به مدد کانال‌های خبری شبانه‌روزی به دست آمده است و در غیر این صورت عدد اصلی (به استثنای کانال BFMTV با ۱۴ درصد) از ۱۰ درصد تجاوز نمی‌کند.

ارکوم تاکید دارد که شرایط موجود نتیجه یک فرصت از دست رفته است؛ چراکه اخبار فرانسوی که سال گذشته تحت تاثیر موضوعات عمومی همچون راهبرد واکسیناسیون بود، زمینی مساعد برای بازنمایی عادلانه جامعه فرانسه به شمار می‌رفت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: فرانسه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۸۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون

عبدالعظیم بهفر، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند "حروف والی" در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می شوند اما خوانده نمی شوند. لذا، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می شوند اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه ها هستیم.

وی افزود: عدول از این قانون هم به روش های مختلف صورت می گیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می شود؛ اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زُل می زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می کنند.

بهفر در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسوولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت ها عنوان می کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است، اینکه "هدف نمی تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می شود که برخی از آنها اصولاً موضوعیت ندارد؛ مثلاً درج عنوان بدون کلسترول روی روغن های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می شود؛ چرا که روغن های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن های حیوانی وجود دارد.

بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه ها و نوشیدنی هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را بعنوان یک چالش بحساب می آورد کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان‌های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص های کمی قابل سنجش و اندازه گیری بروز رسانی کنند و دستورالعمل جدید را با جدیدت عملیاتی کنند

بهفر در پایان افزود: شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 6092648 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • خاموشی صدایی ماندگار
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • نماینده ولی فقیه در لرستان پای صحبت‌های اهالی رسانه نشست
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • صدای ماندگار رادیو خاموش شد/ مسعود اسکویی درگذشت
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون